Hoppa till innehåll →

Bøker om kong Midas, gullkongen

For nesten alle spennende folkehistorier finnes det noen spennende bøker. For den mystiske kong Midas er dette intet unntak. Kongen som fikk alt han rørte til å bli til gull har inspirert mange forfattere til å skrive bøker og nye fortellinger om denne klassiske figuren. Noen bøker er fortellinger om kongen, og andre er omfattende bøker som diskuterer rundt temaet om gullkongen. Enkelte bøker handler til og med om skattene den fiktive karakteren har forlatt, slik som fortellingen om El Dorado. Under er noen av de mest populære bøkene listet opp.

King Midas and the Golden Touch

«There once lived a very rich king called Midas who believed that nothing was more precious than gold.»
Slik begynner denne klassiske fortellingen om kong Midas. Denne kongen var en gang en snill og omtenksom konge, som viste omsorg for de fattige og syke. En gammel syk mann som kongen hadde hjulpet ønsket å oppfylle Midas sitt største ønske som en belønning. Kong Midas ønsket at alt han rørte skulle bli til gull, og derfra startet han å forvandle slottet sitt til et digert gullpalass. Det er slik en snill og god konge forvandles til noe ondt og grisk. Boken er skrevet av Charlotte Craft som holder til i Skottland. «King Midas and the Golden Touch» er den mest kjente boken hennes.

The Midas Code

En militæringeniør, Tyler Locke, ser nærmere på et antikt manuskript skrevet på gresk. Dette manuskriptet virker først som bortkastet tid og umulig å forstå, men med hjelp av en forsker begynner kodene å falle på plass og puslespillet å løse seg. Sakte men sikkert kommer Locke nærmere skatten som gjemmer seg bak manuskriptet. Dessverre er det andre som har fått høre om dette mystiske kartet og skattene det skjuler. Dette blir fort et kappløp mot andre og tiden løper ut for Locke. Som bokens forside forklarer, «He who controls this map controls the riches of Midas». Denne boken er skrevet av Boyd Morrison, en #1 New York Times bestselger. «The Midas Code» er en av hans mer ukjente bøker.

The Adventures of King Midas

Denne boken, skrevet av Lynne Reid Banks, er en gammel klassiker fra 1993. Selv om boken ble skrevet på 90-tallett er dette fortsatt en bok barna kommer til å elske. Når Midas finner ut at alt han rører blir til gull blir den gode kongen forvandlet til noen vennene hans ikke kjenner igjen. Det tar ikke lang tid før ikke bare slottet hans er laget av gull, men også hans kjære hund og hans elskede datter. Forfatteren har forvandlet den kjente historien om kong Midas til en historie som virkelig formidler hva det vil si å sette materielle goder fremfor kjærligheten til andre dyr og mennesker. En bok verdt å sjekke ut!